Ako pripraviť vodnú fajku

Chcete si pripraviť vodnú fajku a potrebujete trochu pomôcť? Prečítajte si náš základný návod ako sa vodná fajka pripravuje a nechajte sa ním inšpirovať. Na nasledujúcom obrázku je znázornená klasická vodná fajka s popisom jednotlivých častí.

 

 

Vázu vodnej fajky naplňte vodou tak , aby spodná časť kovového tela (rúrka) bola asi 2-3 cm pod hladinou. Rúrka môže byť ponorená aj viac, ak je však vody veľa, dostáva sa pri bublaní do hadice, čo je nežiadúce.

Telo vodnej fajky s tesnením opatrne zasuňte do vázy. Pred zasunutím odporúčame gumené tesnenie aj hrdlo vázy navlhčiť vodou. Ak je spájanie tela a vázy realizované závitom alebo zaklikávacím systémom spojte tieto dva komponenty zakrútením, resp. zakliknutím.

Do výstupu na hadicu vodnej fajky zasuňte tesnenie a hadicu. Je dôležité, aby bol spoj dobre utesnený. Celkovú tesnosť vodnej fajky vyskúšate tak, že otvor hornej  časti tela upcháte palcom a súčasne potiahnete z hadice. Pri správnej tesnosti by sa vám prakticky nemalo dať potiahnuť, resp. nemali by ste nasávať vzduch (akoby hadica bola upchatá).

Tabak, kamienky alebo inú náplň nasypte do korunky tak, aby jej bol v korunke dostatok, ale zároveň aby sa nedotýkala alobalu (HMSka, sitka a pod). Zmes môžete v korunke zľahka popritláčať.

Naplnenú korunku prikryte alobalom a ihlou alebo dierkovačom urobte do alobalu dierky. V prípade, že používate sitko, HMS alebo komínový mechanizmus tak ho stačí len položiť na korunku. Pripravenú korunku nasuňte spolu s tesnením na hornú časť tela vodnej fajky.

Rozžeravený uhlík (resp. uhlíky) položte na pripravenú korunku. Odporúčame pár  minút počkať, aby sa korunka teplotou uhlíka zahriala.

Vodná fajka je pripravená na použitie. Cez hadicu na začiatku niekoľkokrát silnejšie potiahnite. Pri používaní vodnej fajky viacerými osobami odporúčame  používať hygienické náustky. Fajčenie vodnej fajky je osobám mladším ako 18 rokov zakázané. Vždy dbajte na bezpečnosť a držte mimo dosahu detí!