Ktoré korunky a HMS sú vzájomne vhodné?

S rastúcou popularitou Heat Management Systémov pre vodné fajky (HMS) ich výrobcovia samozrejme myslia aj na to, aby pasovali na viaceré korunky. Niekedy je dôležitý aj jeden milimeter na to, aby HMS do korunky dobre dosadol a aby vodná fajka bola celkovo vďaka tomu stabilná. Ak HMS na korunke vodnej fajky balancuje, môže sa stať, že spolu so žeravými uhlikmi z korunky spadne a to už potom väčšinou nebýva sranda. Veď kto chce mať (v tom lepšom prípade) prepálený koberec? :)

V nasledujúcom zozname sú uvedené korunky na vodnú fajku z ponuky eshopu stimbi.sk. Vedľa každej korunky je uvedený HMS, ktorý je na ňu podľa nás vhodný. Sú tam uvedené aj komínové mechanizmy na vodnú fajku, ktoré nie sú HMS v pravom slova zmysle, zároveň Vám však informácia o ich kompatibilite môže takisto veľmi dobre poslúžiť. 

HC CascadePulse HMSSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis VenusKefo MagmaKefo HMD Ember

Oblako Phunnel LPulse HMS, Smokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis VenusKefo MagmaKefo HMD Ember

Oduman PhunnelPulse HMS, Smokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis VenusKefo MagmaKefo HMD Ember

Wolf Bowls PhunnelPulse HMSSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis VenusKefo MagmaKefo HMD Ember

Saphire Fun OneSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis Venus

El Nefes SiliconePulse HMSKefo MagmaKefo HMD Ember

Germany SiliconePulse HMSSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis Venus, Mechanizmus AO Kamin Pfännchen

AO Silicone PowerPulse HMSKefo MagmaKefo HMD Ember

AO Silicone Power PrimePulse HMSSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis Venus

KS Appo TornadoSmokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis Venus

Saphire No.5Smokah HMD 2.0AO HMD SandblastedKaya Block Big StarOduman Ignis Venus

Korunky TerakotaFirebug HMS One CoalKomínový mechanizmus AO Silver, Komínový mechanizmus INVI Gold, Hasan Pasha 5.0

Ak v tabuľke nevidíte konkrétnu korunku, pravdepodobne na ňu žiadne HMS z ponuky eshopu stimbi.sk nepasuje. Toto sú naše odporúčania a niekomu napríklad nevadí, že tam ten milimeter chýba. Príkladom môže byť korunka Oblako Phunnel M. V súčasnej ponuke na ňu nemáme úplne vhodné HMS, preto v tejto tabuľke ani nie je uvedená.

Ďalej sa môže stať, že korunka a HMS medzi sebou síce pasujú, je však otázne, či sa ku sebe hodia po všetkých stránkach. Príklad: Pulse HMS dobre sadne do korunky Saphire. Toto HMS však dokáže nakumulovať veľmi vysokú teplotu a korunka Saphire má menší objem. Vzhľadom k tomu sa tabak do vodnej fajky (alebo iná náplň) v korunke môže veľmi rýchlo prepáliť.

Stále však platí, že ak by ste sa chceli opýtať na kompatibilitu inej korunky alebo HMS ako vidíte v tabuľke, samozrejme nás kontaktujte a podáme Vám detailnejšie informácie.